Atentie! Steroizii folositi la momentul potrivit si recomandati de un doctor specialist, pot face minuni pentru organism. Dar… daca te lasi influentat de orgoliu sau de videoclipurile de pe youtube, pe scurt, iti risti viata si vreau sa te gandesti dinainte daca acest sacrificiu merita.

Cu toate ca steroizii vin la pachet cu anumite beneficii, totodata, efectele adverse pot fi necrutatoare daca ai de gand sa ii folosesti intr-un mod gresit. Cand persoanele care folosesc steroizi, combina acest element cu orgoliul, pretul pe care trebuie sa il plateasca ulterior este unul enorm. Si totul se intampla peste ceva timp, nu imediat. Cand ti-e lumea mai draga cum se spune pe limba noastra.

Vii la sala si te antrenezi din greu pentru ca iti doresti o schimbare fizica doar ca aceasta schimbare are nevoie de timp pentru a se manifesta vizual. Astfel iti este testata vointa, caracterul si daca intr-adevar conteaza sa devii o versiune mai buna a ta, vei reusi. Dar repet, timpul este o variabila importanta. Sau, exista scurtaturi si anume steroizii. Pe ce cale alegi sa mergi?

Ce sunt steroizii anabolizanti?

Probabil iti pui aceasta intrebare desi ai mai auzit termenul sau ai vazut persoane ce folosesc astfel de substante. Steroizii anabolizanti sunt hormoni sintetici (deci un produs chimic) ce au puterea de a stimula corpul uman sa produca tesut muscular si in acelasi timp, previn degradarea muschilor. Sportivii folosesc steroizi in speranta obtinerii unor rezultate mai bune iar in cazul celor ce merg la sala, din dorinta de a creste in dimensiuni.

Steroizii sunt ilegali. De ce? Hai sa iti prezint cateva efecte adverse si decizi tu daca aceasta restrictie este nefondata. In primul rand, la barbati, steroizii pot micsora testiculele, pot cauza infertilitate, te ajuta sa renunti la frizer pentru totdeauna (adica iti cade parul), etc. Aaa, stati ca mai am ceva bun pastrat pentru un final glorios domnilor. Tot steroizii pot si vor afecta rinichii (insuficienta renala), ficatul, si creste riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

In al doilea rand, si domnisoarele care au de gand sa foloseasca steroizi vor avea de suferit. Vocea tinerelor va deveni mai groasa, sanii se vor micsora si pot sa apara probleme serioase cu menstruatia. Cu alte cuvine, de ce sa te legi la cap daca nu te doare?

Sunt numai „vesti bune” daca ai de gand sa folosesti steroizi pentru ca asa consideri tu ca o vei castiga pe tipa X sau Y si toata lumea iti va acorda respectul pe care ti-l dorest. Dimpotriva, eu zic sa te mai gandesti. Iti las aici un link unde poti citi mai multe informatii daca doresti dar prieteneste iti spun: nu folosi steroizi!